کاسوا روستایی خوش آب و هوا  در بخش خلجستان قم است، روستایی شهید پرور ، زیبا ، خوش آب و هوا و دوست داشتنی ، در دامنه های کوهپایه های غرب قم می باشد . حضور در کاسوا شما را از تمام دغدغه های دنیا خلاص می کند و با استشمام هوای تازه می توانید روح و روان خود را آرامشی همیشگی ببخشید. وقتی به کاسوا میرسید و از ماشین پیاده میشود بیش از هر چیز سکوت شما را در بر میگیرد .  روستایی کم جمعیت که اغلب روستائیان مسن و افراد سالخورده هستند و اکثر جوان ها مهاجرت کرده و در شهرهای تهران و  قم و … ساکن شدند و البته جدیداً افرادی که ساکن شهرها شده بودند و اکنون بازنشسته شده اند بازگشت به روستا را آغاز کردند و تمایل دارند به زادگاهاشان برگردند. موقعیت روستا کوهستانی است و دور تا دور روستا را کوه در برگرفته است.

کاسوا
روستا کاسوا

اگر چه از نظر تقسیمات استادی در استان قم قرار دارد (قبل از استاد شدن قم جزو استان تهران بود) اما به تفرش نزدیک تر هست و آب و هوایی شبیه تفرش دارد. اغلب محصولات روستا باغی است مثل: توت ، گردو، فندق،  بادام ؛که توت این منطقه که بیشترین محصول روستا هم می باشد از مرغوبترین محصولات روستا به شمار می رود و طرفداران زیادی نیز دارد.

توت شمیران کاسوا
– توت شمیران کاسوا
گردو کاسوا
گردو کاسوا

اهالی روستا دام و طیور نیز به صورت سنتی و آماتوری پرورش می دهند و از شیر و ماست آن نیز برای استفاده خود و اطرافیان استفاده می کنند. در چند سال اخیر زنبور داری و تولید عسل نیز در روستا راه اندازی شده است البته از قدیم مردم روستا کندو های سنتی (سبدی) داشته اند .اما اکنون و با حمایت وزارت جهاد کشاورزی تعدادی از روستائیان به تولید حرفه ای عسل می پردازند که یکی از تولید کنندگان برادران حاتمی می باشند که عسل خود را با نام “هزار گیاه” و “شفا” تولید و عرضه می نمایند.

زنبورستان عسل هزارگیاه
زنبورستان برادران حاتمی – عسل هزارگیاه

کاسوا در دهخدا

کاسوا. [ کاس ْ ] (اِخ ) دهی جزء دهستان وزواءبخش دستجرد شهرستان قم ، واقع در ۲۱هزارگزی شمال غربی دستجرد، ۶هزارگزی راه عمومی قاهان . در کوهستان و سردسیر است . مزرعه ٔ ییلاق جزو این ده است . دبستان و ۳ امام زاده و راه مالرو دارد.

کاسپ‌ها یا کاسیت ها :

قومى ساکن ایران شمالى و مرکزى که قبل از آریایى ها در این سرزمین فرهنگ و تمدن درخشانى پدید آوردند و حتى بیش از پانصد سال بر کشور متمدن بابل حکمرانى کردند. کاشى یا کاسى و با تلفظى دیگر، کاشیت و کاسیت نام دیگر این قوم است که اسامى شهرهاى کاشان، کاشمر و کشوین یا کژین یا قزوین کنونى و بسیارى از نام هاى شهر ها و روستا ها با تلفظ هایى مشابه یا متفاوت همچون کاشک در حومه سبزوار، کاشانک نزدیک تهران، کاشگان در خرقان قزوین، کاشانتو جنب شهر صحنه کرمانشاهان، کاستان در جنوب غربى کاشمر، کاسمند در حومه آمل، کاسان در اطراف فومن، کاسکان هم در نزدیکى بیرجند و هم در جوار کازرون، کاسوا در دستجرد حوالى قم، یادگارى از دوران حضور آنهاست.کاسپین نامى است که مأخذ از کاسیوم لاتینى است و چنانکه گفتیم در زبان هاى اروپایى و از آنجا در تمام جهان رایج شده است و تنها کشورهاى عربى مستثنى به شمار مى روند که همان نام آشناى و قدیمى قزوین را هنوز بکار مى برند.

کاسب آباد

البته یک روایت هم وجود دارد که میگوید کاسوا در قدیم اسمش کاسب آباد بوده است و کم کم به کاسوا تغییر پیدا کرده است و علت این نام گذاری هم این بوده که مردم از راه کاسبی (عمدتا گیوه کشی) روزگار میگذرانده اند.

همسایه ها

همسایه های روستای کاسوا، روستاهای نویس و انجیله می باشد. که روستای نویس پایین دست کاسوا و روستای انجیله بالا دست کاسوا می باشد.

5 پاسخ

  1. این روستا بسیار مزخرف و بی‌امکانات است و اهالی این روستا خطرناک هستند من برای ایران گردی به عنوان توریست به انجا سفر کرده و پشیمان شدم چون جز حرف های مفت چیزی ندیدم یک پیرزن خطرناک هم بود اونجا
    هرگز وقتی دوباره به ایران برگردم پا انجا نمیزارم
    درضمن هیچ قشنگی هم ندارد

    1. منظورتون رو از خطرناک متوجه نمیشم … یک پیرزن خطرناک ؟ تنها پیرزن خطرناکی که میشناسم ملکه انگلیس هست ! امیدوارم در سفر بعدی نظرتون عوض بشه

      1. اقای محترم شماخیلی داری ** میزنی روستای کاسوا بسیار خوبع شما *** ک همه جارو زشت میبینی ***😡

    2. عزیزم یبار بیا باهم بریم زیبایی هاشو نشون بدم بهت پیر زنم دوس نداری جوون میگم بیاد😉😉😉

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.